Vikend

Dobro mi došli...

16.02.2012.

Sunčana strana

Ima taj jedan trenutak ujutro, dok vozim kroz ova bjelila i radujem se tračcima plave boje na sivilu iznad, ima taj momenat kad se jednostavno približim sebi i pogledam se u oči. Interesantno je kako ugledam iste one oči svjesnosti sebe sa tri ili četri godine i uvijek se sam sebi nasmijem kao kakvom djetetu. U tim trenucima se ispremotavam kao traka od početaka i brzinski pregledam trejlere svog života.

U principu, tu su tri polja. Izvorište, tok i utočište. Izvor je uradio svoje, možda previše očekujem i tražim da se neko i dalje istim intezitom i ljubavlju brine i interesuje za mene. Pažnje nikad dosta i ja vjerovatno nikad neću odrasti. Tok je nekad monoton a nekad hirovit. Gadno bude, ali rijetko. Treba biti pošten i zahvalan što je tako. I na kraju, najčežnjivija metafizika. Opet vjerovatno zbog gladi za pažnjom, neobjektivan i djetinjast, tlapim za toplotom utočišta.

Kako biti iskren prema sebi i osloboditi srce lanaca. Zapjevati i nasmijati se. Otkad nisam pjevao... Vratiti pod hitno raspjevana jutra i sunce na čelo.